Qualitat | Agroturisme a Can Burguès


Turisme Rural Can Burguès compromés amb La Qualitat i l’ecologia

Agroturisme Can Burgues implanta el SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació)

Qualitat | Agroturisme a Can Burguès

Què és el SICTED?

És un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SET), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que té per objecte assolir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferts al visitant dins d’una destinació turística, englobant per això a empreses / serveis turístics de fins a 31 oficis diferents, per tal d’influir positivament en l’experiència i satisfacció del visitant.
31 oficis, 1 plataforma informàtica de gestió, 180 destinacions participant en 17 comunitats autònomes, + de 8.600 empreses participant i segueix creixent …
Es tracta d’un model participatiu que requereix que les empreses / serveis turístics adherits es comprometen amb la Qualitat Turística del seu destí. Ofereix un pla formatiu de 21 mòduls agrupats en 4 cicles, visites d’assistència tècnica per part d’assessors SICTED, tallers de dubtes i solucions on es generen amplis debats, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per a la destinació i avaluacions que contrasten l’adequació de l’empresa / servei turístic als estàndards de qualitat i que culminen en el seu cas, amb l’obtenció del distintiu compromís de Qualitat Turística.

El SICTED ofereix els següents beneficis per a les destinacions:

• Promoure una estructura de gestió permanent (a través de la Taula de Qualitat de la destinació i del Gestor SICTED), que de vetllar per l’increment de la competitivitat de les empreses turístiques de la destinació.
• Oferir un nivell de qualitat homogeni en totes les empreses / serveis turístics.
• Incrementar la satisfacció dels turistes i fomentar la fidelització dels mateixos.
• Incrementar la implicació i participació dels empresaris en el desenvolupament turístic de la destinació.
• Participar juntament amb més de 180 destinacions en un projecte a nivell nacional.

El SICTED ofereix els següents beneficis per a les empreses / serveis turístics participants:

• Millorar la gestió interna, estructurant els processos.
• Generar un sistema documental.
• Orientar als responsables sobre les possibles millores a escometre en l’establiment.
• Incrementar la qualificació de l’equip, mitjançant el pla formatiu a 4 cicles, que consta de 21 mòduls formatius.
• Rebre assistència tècnica que ofereix suport per a la millora contínua.
• Suport i implicació de les autoritats de la destinació en la millora del sector turístic.
• Exhibició d’un distintiu que acrediti el nivell de qualitat obtingut després d’un procés d’avaluació anual.

Agents participants

• Secretaria d’Estat de Turisme: És la propietària de la metodologia, dirigeix i coordina el projecte a nivell nacional.
• Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP): Proporciona suport al SICTED.
• Altres administracions: comunitats autònomes i diputacions provincials que donen suport i promouen el projecte en el seu respectiu àmbit territorial.
• Els propis destins a través del seu Ens Gestor: L’Ens Gestor és l’entitat pública o públic / privada responsable de la implantació del projecte en la destinació.
• Comité Interdestinos: És l’òrgan de participació destinat a l’intercanvi d’informació, actuacions i evolució de la implantació del SICTED a les destinacions participants i a l’harmonització de les actuacions dutes a terme per cada una de les destinacions.
• Gestor SICTED: És la peça fonamental en la gestió del projecte, el responsable de coordinar les accions que es desenvolupin en la destinació.
• Formadors i assessors: Professionals que imparteixen els mòduls formatius i que proporcionen a les empreses i serveis turístics l’assistència necessària per implantar els manuals de bones pràctiques.
• Avaluadors: Són tècnics independents que garanteixen l’objectivitat i el rigor del procés d’avaluació previ a la distinció.
• Empreses / serveis turístics Són l’element fonamental del projecte, els beneficiaris directes i la cara visible del projecte. Són els que estan en contacte amb el turista i en interactuar amb ell, fan que aquest es porti amb si una experiència turística de més o menys qualitat.
• Associacions empresarials: Poden formar part de la taula de qualitat, representant als col·lectius d’empresaris i professionals cap als que es dirigeix el SICTED, i traslladant a aquest òrgan les inquietuds i propostes dels seus associats.

Producció d’avellana ecològica

ccpae

La producció agrària ecològica, denominada també biològica o orgànica, és un sistema de producció i elaboració de productes agraris naturals. L’objectiu principal és l’obtenció d’aliments de màxima qualitat.

Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l’ús de productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, etc.). Per tant, els productes agraris ecològics no contenen residus d’aquestes substàncies.

La certificació és necessària per tal de garantir que el sistema de producció ecològic dels aliments arribi al consumidor amb les màximes garanties. Per això, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) realitza controls exhaustius als operadors mitjançant auditories dels sistemes de producció i elaboració, i pren mostres dels productes per ser analitzats. D’aquesta manera es garanteix que aquests productes no han estat contaminats amb pesticides ni transgènics.

Tant el sistema de producció i elaboració com el sistema de control és comú a tots els països d’Europa i està regulat pel Reglament (CE) 834/2007. A més a més, la Comissió Europea publica cada any una llista amb els organismes autoritzats per realitzar el control i la certificació dels productes ecològics. A Catalunya, el CCPAE és l’organisme de control i certificació dels productes agraris i alimentaris ecològics.

Can Burguès aposta per la qualitat demanant la categorització per espigues a la Direcció General de Turisme de Catalunya

3espigues

Els tres apartaments de Can Burguès estan categoritzats amb 3 espigues: La Caseta, Els Cireres i Els Cingles

El turisme rural presenta un alt grau d’implantació i de penetració en el mercat català, amb més de 2.000 establiments registrats a la Direcció General de Turisme de Catalunya.

Per aquesta raó, des d’aquest organisme s’ha posat en marxa un nou sistema de categorització dels establiments de turisme rural catalans basat en espigues, equivalents a les estrelles dels hotels.

Actualment, quan ja fa un parell d’anys des que es va implantar aquest sistema de distinció, ja hi ha categoritzats una quarta part dels establiments registrats.

La representació gràfica de l’espiga s’utilitza per identificar de manera visual i ràpida el nivell de serveis de l’establiment. Així, la categoria d’aquest s’estableix pel nombre d’espigues (d’una a cinc):

  • Bàsica: representada amb una espiga. Estances i equipaments indispensables per a l’estada.
  • Confort: representada amb dues espigues. Bon nivell d’estances i equipament.
  • Gran Confort: representada amb tres espigues. Molt bon nivell d’estances i equipaments.
  • Superior: representada amb quatre espigues. Nivell excel·lent en estances i equipaments i àmplia oferta de serveis. Entorn o edificació únics.
  • Superior Premium: representada amb cinc espigues. Nivell excepcional en estances i equipaments. Edificació i espai emblemàtics.
D’altra banda, el tipus d’establiment ve determinat pel color de l’espiga:
  • Agroturisme: espiga de color ocre.
  • Allotjament rural: espiga de color verd.

Els paràmetres per certificar un establiment de turisme rural i categoritzar-lo segons les categories anteriorment esmentades són els següents:

  • Entorn de la casa rural i del propi habitatge.
  • Estances interiors.
  • Espai exterior.
  • Mobiliari i dotació de la casa per a la prestació dels serveis que anuncia.
  • Condicions de comercialització.
  • Serveis (restauració, acollida, salut…) que ofereix al client.
  • Activitats d’agroturisme, familiars, en el medi natural o culturals que s’ofereixen a les persones allotjades.

Aquest sistema de certificació busca facilitar al viatger la tasca de trobar l’allotjament més adequat i ajustat a les seves necessitats.

Demander la disponibilité

Prénom:

Nom:

Téléphone:

Email:

Vérifiez votre Email:

Adultes:

Enfants:

Observacions:

Data d'entrada:

  your selection     unavailableOK

Data de sortida:

  your selection     unavailableOK

Can Burguès Agrotourism, registre Officiel de la Generalitat de Catalunya.
PB-000372
PB-000215
PB-000562

Uso de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes, cliqui a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies